Το νησί

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και το μεγαλύτερο στο Ιόνιο Πέλαγος.
Ένα εκπληκτικό νησί, διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις υπέροχες παραλίες της, τα παραδοσιακά χωριά, τη μοναδική γεωγραφία, τα θαύματα της φύσης και τα πλούσια ιστορικά μνημεία από την αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή, Ενετική και βυζαντινή εποχή.
Η Κεφαλονιά μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι παραλίες της Κεφαλονιάς ποικίλουν από αμμώδεις στα νότια μέχρι βότσαλα στα βόρεια, ενώ τα κυπαρίσσια και οι ελαιώνες συμπληρώνουν την εικόνα. Παραδοσιακά χωριά διασκορπίζονται σε όλο το νησί, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά προϊόντα, φρέσκο ψάρι και διάφορα τοπικά επιδόρπια!
Η πανέμορφη αρχιτεκτονική του Αργοστολίου (η πρωτεύουσα) και του Φισκάρδου, ένα παραδοσιακό χωριό στο βόρειο τμήμα το οποίο γλίτωσε από τους σεισμούς του '50 συμπληρώνεται από την καταπληκτική γεωμορφία του νησιού.
Το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες, όπου το θαλασσινό νερό χύνεται σε θεαματικές σήραγγες για να επανεμφανιστεί στην λίμνη Μελισσάνη, μια ημι υπόγεια λίμνη με ενδιαφέροντες σταλακτίτες και το σπήλαιο Δρογκαράτη με σταλαγμίτες και σταλακτίτες είναι μόνο μερικές από τις ομορφιές που προσφέρει.
Για τους λάτρεις της φύσης, ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου (1628μ) είναι διάσημος για το μοναδικό μαύρο έλατο και ένα είδος άγριων αλόγων μοναδικό στην Κεφαλονιά.
Η ταινία «Το μαντολίνο του Καπετάν Corelli» έκανε την Κεφαλονιά γνωστή στον κόσμο.

Η απόλαυση συνώνυμο των διακοπών

Πρόσβαση και Χάρτες

Η παραλία της Αβύθου και το Leivatho Hotel είναι εύκολα προσβάσιμα:
 • ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

  Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, περίπου 10 λεπτά με αυτοκίνητο από το Leivatho Hotel.

 • ΜΕ ΠΛΟΙΟ

  Υπάρχουν πολλά δρομολόγια από την Ιταλία (Πρίντιζι) καθώς και τη στερεά Ελλάδα (Πάτρα και Κυλλήνη). Η Κεφαλονιά συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά με τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο.

 • ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

  Μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς την Πάτρα ή την Κυλλήνη και να πάρει το πλοίο για Σάμη ή Πόρο αντίστοιχα.

 • ΜΕ TAΞI

  Μπορεί κανείς να έρθει με Ταξί από το Αργοστόλι, τον Πόρο και τη Σάμη στο Leivatho Hotel.

Top